heroBARN som har tandregleringscheck får den huvudsakliga behandlingen kostnadsfritt. Barn som inte fått behandlingserbjudande från landstinget får betala själva enligt särskild taxa.

Vid speciella önskemål eller om man har tappat bort tandställning så kan man få betala för detta.
Barn som uteblir från en bokad tid får betala 400 kronor.

Kostnaden avser vanlig tandställning och beror på vad som behöver göras och behandlingstiden.

För VUXNA är priset beroende på om Försäkringskassan ersätter en del av kostnaden. De regler som Försäkringskassan har innebär att endast patienter med stora bettfel får hjälp med kostnaden.

Har du ett bettfel som inte täcks av Försäkringskassans regler kostar en fullständig behandling i bägge käkar c:a 40.000 kr med konventionell tandställning (som sitter på utsidan av tänderna).
Om det räcker med en mindre behandling så är det förstås billigare.

Vill du ha en mindre synlig tandställning (skenor eller tandställning som sitter på baksida av tänderna) kommer det att kosta mer, ca 35 000 – 65 000 kr, beroende på behandlingstiden och om båda käkarna ska behandlas.

Om du har så stora fel att en käkoperation är nödvändig står landstinget för större delen av tandregleringskostnaden i de flesta fall. I så fall behöver endast betala öppenvårdsavgiften som under en hel behandling kan bli sammanlagt ca 2.500 kr.

Du kan få hjälp med att lägga upp en betalningsplan som sträcker sig över hela behandlingstiden.

För att få svar på dina frågor om tandställning just för dig är det bästa att boka en konsultation med en av våra specialister och diskutera olika behandlingsmöjligheter för ditt bettfel.

Vid förhinder var god ring oss senast dagen innan din bokade tid. Uteblivande och sent återbud debiteras enligt landstinget taxa (400 kr) alternativt tidsdebitering.