MjukvaraBehandlingar

Mjukvaran

Vi ser en behandling som ett nära samarbete mellan oss och patienten. Det är samarbetet som skapar förutsättningarna för ett lyckat resultat! Vi tycker att den bästa grunden för ett bra samarbete är en delaktig patient som förstår vad som händer i munnen och har kunskap om vad vi gör. Vi försöker förmedla denna kunskap genom god information kombinerat med omtanke och förståelse för patientens situation.

Vi har ett nära samarbete med din allmäntandläkare och övriga specialister inom tandvården.

Hårdvaran

Nästan all tandreglering idag sker med fastsittande tandställningar (så kallad räls). Avtagbara tandställningar används i undantagsfall på mindre barn. Det finns många olika behandlingstekniker som alla utnyttjar ”räls”.

De olika typerna av tandställningar varierar i pris, behandlingstid och ibland även resultatmässigt. Välkommen att boka tid för en konsultation hos en av våra specialister om Du vill veta mer vad som passar just Dig!

Vi känner att vi är i framkant tekniskt sett och strävar ständigt efter att utveckla vår kunskap ännu mer.

damonteknik
Damonteknik – Standardteknik

Damon

Vi har sedan flera år arbetat med en metod som heter Damonteknik och som är en av världens snabbast växande tekniker. Vi uppskattar denna teknik därför att vi tycker den är snabb, biologisk och effektiv. En viktig aspekt med denna teknik är att den kräver färre tandborttagningar än andra metoder och därför ofta ger ett som vi tycker mer naturligt och fullständigt leende.

Damonfästen - vita
Damonfästen – vita
 Vita fästen

Om man önskar en mindre synlig tandställning finns Damonfästen i porslin att tillgå i överkäken.

IncognitoTandställning på insidan

Vill man ha en helt osynlig tandställning limmas ”rälsen” på baksidan av tänderna. Vi samarbetar med världsledande Incognito och Harmony.

Invisalign

Aligners

Plastskenor som är en serie digitalt framställda, genomskinliga skenor som byts varje till varannan vecka. Vi samarbetar med Invisalign och Spark.

Jag har fått tandregleringscheck

Hur får man en check?
Om du har något fel med dina tänder som innebär att du behöver tandställning kan du ofta få denna behandling gratis (om du är under 23 år). Förutsättningen är att din behandling godkänns av en så kallad ”urvalstandläkare”. Prata med din tandläkare så ordnar han eller hon att du får träffa urvalstandläkaren.

Vad gör man när man fått en check?
Du får din check i ett brev från landstinget. I detta brev finns också en lista på alla kliniker som tar emot patienter med check. Du får välja själv vilken du vill gå till, men du måste också själv ringa och boka tid på kliniken du valt.

Vad bör man tänka på?
När du väljer klinik för din tandregleringsbehandling kan det vara bra att ringa och kolla väntetider. Det kan också vara bra att fråga kompisar, din tandläkare eller kolla hemsidor. Eftersom en tandregleringsbehandling alltid handlar om ganska många besök för justering av tandställningen är det också viktigt att det är lätt för dig att åka till kliniken.
När du väl har valt en klinik och påbörjat behandlingen kan du inte ångra dig. Det är därför viktigt att göra rätt val från början.

Jag har ingen tandregleringscheck

Självklart kan man få tandställning även utan en tandregleringscheck, men man får då själv betala för behandlingen. Vi har en reducerad taxa för barn och ungdomar upp till 18 års ålder på Tandregleringen Kronan.

Är du intresserad av behandling kan du ringa oss och få en tid för konsultation. Du får då träffa en specialist som berättar vad man kan göra, hur lång tid det tar, vad det kostar och allt annat som du har frågor om. Konsultationen kostar 900:-.